Makceh daUn kelaDi...

Wednesday, August 25, 2010

Indahnya Ciptaan Allah....MAHER ZAIN....


MAHER ZAIN....WhO?????bestnya suara dia...padan dengan orangnya...sungguh agung cipta Tuhan....Dikurniakan package yag sangat tidak ternilai....tapi siapa sebenarnya Maher Zain???Check it up..
Sumber inspirasi pertama Maher dalam muzik datangnya dari bapanya sendiri iaitu penyanyi tempatan di bandar Mediterranean, Tripoli – Lubnan. Keluarganya berpindah ke Sweeden ketika dia berumur 8 tahun dan meneruskan persekolahannya dan kemudian masuk universiti sehingga dia mendapat sarjana dalam bidang Kejuruteraan Aeronautik. Disebabkan banyak perkara yang berubah di sekitarnya, satu perkara yang tetap sama ialah hasratnya yang kuat untuk muzik. Dia menghabiskan masa akhir di sekolah dengan teman-temannya di mana mereka akan bernyanyi, rap, menulis dan bereksperimentasi dalam segala hal berkaitan dengan muzik. Ketika itu dia mula menyedari yang muzik menjadi sebahagian dari dia.
Setelah terlibat sekian lama dalam bidang muzik di Sweden sebagai penerbit muzik, Maher diperkenalkan oleh RedOne seorang penerbit muzik yang berbakat dan meningkat naik dalam bidang muzik di Sweden. Maher mula bekerja dengan RedOne sebagai artis dari Sweden dan kemudian pindah dengan dia ke New York. Selama beberapa tahun ia berada di tengah-tengah kesibukan kota NY, mereka bekerjasama dengan artis seperti Kat Deluna di album debutnya yang termasuk lagu yang mendapat hits seperti ‘Whine Up’ dan ‘Run the Show’.
Walaupun Maher mengecapi kemasyhuran dan banyak orang menggambarkan sebagai pekerjaan mimpi bagi seseorang yang begitu muda dalam bidang ini, tetapi untuk Maher rasanya seperti ini jauh dari apa yang dia sebut ‘mimpi’, “saya mencintai muzik, tapi saya benci segala sesuatu yang dikelilingi itu, selalu merasa seperti ada sesuatu yang tidak benar “
 Lagu-lagunya berbentuk Islamic...mOstly sangat best...Antara lagu dalam albumnya...dengar..jangan tak dengar...memang sure takkan menghampakan...
 1. Allahi Allah Kiya Karo (feat. Irfan Makki)
 2. Always Be There
 3. Always Be There (French Version)
 4. Awaken
 5. Baraka Allahu Lakuma
 6. For the Rest of My Life
 7. Hold My Hand
 8. Incha Allah (French Version)
 9. Insha Allah
 10. Inshallah (Arabic Version)
 11. Open Your Eyes
 12. Palestine Will Be Free
 13. Subhana Allah (feat. Mesut Kurtis)
 14. Thank You Allah
 15. Thank You Allah (Acoustic Version – Bonus)
 16. The Chosen One
 17. Toujours Proche (French Version)
 18. Ya Nabi Salam Alayka (Arabic Version)
 19. Ya Nabi Salam Alayka

.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...