Makceh daUn kelaDi...

Wednesday, October 31, 2012

:: 2 Weeks left ::

Assalamualaikum...

Sedar tak sedar...tinggal dua minggu je lagi sesi persekolahan dan tinggal dua minggu jugak la tempoh kontrak mengajar aku bersisa...Lebih 8 bulan jugak la berkhidmat...Ni kali pertama mengajar sekolah rendah, memang jauh bezanya dengan mengajar sekolah menengah...

Mula masuk kelas dulu...cutenya student2 aku...Tak terlayan celoteh dorang...Minggu pertama, kalau sehari dorang tak menangis memang tak sah...Budak tahun 1 kan...So,menggelabah jugak la...Tak la kekok sangat sebenanrya nak kontrol budak2 ni sebab kat rumah pun memang ramai anak sedara...So, kalau bab mujuk- memujuk tu mantap la jugak...hahaha...

Hari ni kan, dapat cupcake dari student...Hihihi...terharu....dorang la racun,dorang la jugak penawar...



Rasa berat hati pulak nak tinggalkan dorang...sedar tak sedar tahun depan dorang dah masuk tahun 2...Agak2 bila dorang besar, dorang ingat tak aku ekk? Hermmm...Yang penting,aku syg dorang sangat2....Ikhlas~ Semoga dorang pun syg kat aku dan yang paling penting,harap ada jugak yang aku ajar akan melekat kat ingatan dorang sampai bila-bila...

Nak kongsi satu vid yg selalu buat aku gelak,buat aku happy and buat aku lupa sebentar dengan masalah....Ntahla...budak2 ni...jiwa dorang suci sangat...Dimarah banyak kali pun, dorang tak pernah amik hati...sometime mcm takde pa2 berlaku...Sonok je kan jadi kanak2 ni...Takde masalah nak fikir..ingat nak berkawan dan bermain je...Hermmm....Jom tengok vid ni...

video
Vid ni kan time aku ajar dorang lagu bulan-bulan Islam...Mula2 ok, then makin lama makin layu...Sekali pasang lagu boboboi...tu diaaaa....hahahahha...

Apapun, dalam kepenatan melayan karenah dorang...Sesungguhnya apa sahaja ilmu yang aku curahkan walaupun mungkin aku tak sehebat guru terlatih tapi aku ikhlas...Ikhlas supaya suatu hari nanti dorang akan menjadi insan yang berguna...Insya Allah...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...